Xanadan

Problemy i błędy

1869 postów w tym temacie

Jeśli już mowa o problemach, to ja mam jeszcze jeden. Mianowicie gdy oglądam posty na danym temacie to wszystko ładnie. Ale gdy wychodzę do głównej strony poprzez link to wciąż pokazuje mi, ten ostatnio czytany post jako nie przeczytany. Trochę mnie to denerwuje bo teraz muszę oglądać wszystkie po kolei tematy na czerwono by nie zostać w tyle. Wiecie może co jest tego przyczyną?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mi pokazuje w ten sposób (nie zaznaczając przeczytanych postów) tylko wtedy, kiedy wychodzę z tematu poprzez "cofnij". Nie rozumiem wprawdzie co to znaczy, że musisz oglądać tematy na czerwono, ale co tam biggrin.gif Zawsze też możesz oglądać poprzez polecenie "pokaż nowe posty" i idąc po kolei ^^ - a wtedy już raczej pamiętasz do jakiego tematu przed chwilą zaglądałeś smile.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No cóż, cofnij nie brałem a z nowych postów skożystam. Dzięki.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To ja - to ponoć normalne, ale ja tego tak nie widzę - kiedy loguję się jednorazowo (np. w kafejce) to po jakimś czasie jestem automatycznie wylogowywana. Czemu tak? Proszę o oficjalne tłumaczenie chytry.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Albo nie zaznaczasz opcji "Zapamiętaj mnie" lub masz taki nieokreślony problem jak ja. Mi po ponownym wejściu pisze, żebym się zalogował a napis głosi że jestem zalogowany jako Xanadan. Ale to zrozumiałe ze względu na to, że forum jest nowe i ciągle "szlifowane" do połysku.

Apstrachując od tematu chciałem powiedzieć, że to nie ja wpadłem na pomysł tego "topicu". Mój post został tylko przeniesiony zważywszy na jego pasującą treść.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Opcji zapamiętającej właśnie nie zaznaczam, bo w kafejce mi to nie na rękę. Jak mam włączoną opcję automatycznego logowania, w domu, to wszystko jest w porządku. Ale takie logowanie co chwila to na dłuższą metę męczące jest... dry.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Heh - no to co ja mam powiedzieć? U mnie dzielę kompa z netem z trzema innymi osobami - i każdy z nas się musi tak logować... prawie przy każdym wejściu na forum...

To ja - to ponoć normalne, ale ja tego tak nie widzę - kiedy loguję się jednorazowo (np. w kafejce) to po jakimś czasie jestem automatycznie wylogowywana. Czemu tak? Proszę o oficjalne tłumaczenie

To jest najnormalniejszy w świecie timeout - jeśli długo nic nie piszesz/nie wykonujesz żadnej czynności na forum - jesteś automatycznie wylogowywana - bo serwer stwierdza, że nie ma cię przed klawiaturą, albo się nie wylogowałaś w kawiarence, więc z uwagi na twoje bezpieczeństwo - wylogowuje cię samoczynnie - zauważ przy wysyłaniu poczty z www masz tak samo na dole - na interii jest bodajże 45 minut na "sesję". Na forum pokazywane są osoby, które wykonały jakiś "ruch" w ciągu ostatnich 15 minut - po tym czasie - razem z "zdjęciem" osoby z listy aktywnych, system przy okazji wylogowuje tych, którzy są nieaktywni - łącznie z tymi, którzy kliknęli zapamiętanie zalogowania - oni są ponownie logowani automatycznie razem z wchodzeniem na stronę smile.gif.

Mi po ponownym wejściu pisze, żebym się zalogował a napis głosi że jestem zalogowany jako Xanadan.

to jest akurat coś dziwnego - nakładanie się sesji php? sam tego nie rozumiem - ale myślę, że to coś z cookies - zdarzyło mi się, że jednocześnie na moim kompie były zalogowane dwie osoby biggrin.gif - i trzeba było jedną wylogować, potem drugą i zalogować tą, którą się chciało. Może to było przez zbyt szybkie relogowanie?

Ale to zrozumiałe ze względu na to, że forum jest nowe i ciągle "szlifowane" do połysku.

Chciałbym, żeby tak było... ale to nie jedyne forum, na którym zdarzały mi się takie rzeczy - i to nie tylko na silniku Invision, ale też i na phpBB - musimy czekać na nowsze wersje programów biggrin.gif i na to, że się programiści wezmą wreszcie do pracy biggrin.gif.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie no, Ikar, ja ewidentnie na pewno nie siedzę, gapiąc się w klawiaturę, więc nie widzę powodu, żeby mi ten timeout występował. Jak już się odrywam, to na 3 minuty maksymalnie, a chyba po tak krótkim czasie to on nie działa, co? Zresztą nie wiem, denerwuje mnie to i myślałam, że to błąd....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

cały czas klikając coś na tym konkretnym naszym forum? czy sobie surfując? bo jeśli sobie surfując - to nic dziwnego, jeśli tu na forum - to hmm - jutro spróbuję pewną rzecz - ale tylko jeśli tu na forum.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

Skoro temat ma zawierać problemy to Ja mam takie małe pytanie. Mianowicie, zastanawiam się jak wstawić link do strony, ale nie wklejać jego długiej nazwy tylko np. "tutaj" i przenosi mnie na inną stronę forum lub jeszcze gdzie indziej? Mam swoje lata ale człowiek całe życie się uczy a ja interek mam dopiero od 2 lat.

No i jeszcze jeden post do 100. Jak to szybko leci.

Edytowane przez Xanadan

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Potestuj sobie na "Poligonie" smile.gif. Ale i tak odpowiem smile.gif - najprościej uzyskasz to klikając na "normalny" przycisk |odpowiedz| - tam masz odpowiednią opcję - albo, tu na dole, w szybkiej odpowiedzi, jest przycisk |Więcej opcji| - kliknij.

Wyszło dokładnie na to samo - poza tym, że masz jeszcze dodatkowo podgląd posta, który napisałeś już do tej pory smile.gif.

Ok - teraz klikasz na przycisk |http://| - w pierwszym okienku wpisujesz/wklejasz link do strony, która ma być tam zamieszczona, a w drugim - nazwę linka. Dla przykładu STREFA FORUMOWYCH RPG <- link do aliasa naszej strony. I to już tyle smile.gif - natomiast, żeby pokazać strukturę budowania takiego zapisu - wykorzystam przycisk |CODE| <- on sprawi, że zapisane polecenie nie zostanie potraktowane jako polecenie, ale jako normalny tekst do wyświetlenia

[URL=http://www.strefarpg.tk]STREFA FORUMOWYCH RPG[/URL]

<- i tak to się zapisuje smile.gif. Polecam popróbować samemu smile.gif.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Drugi raz piszę ten post. Ikar, zrobiłeś tak, że nie ma reklamy po prawej. Stronka ładuje mi się co pare sekund, wyskakują jakieś nowe reklamy w nowych oknach. Jakaś "paranoja". O wiele lepiej było przedtem bo ten LYCOS mi nie przeszkadzał i nie musiałem czytać postów "na czas". Możesz coś z tym zrobić?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Przecież w newsach napisane było wyraźnie, że jak komuś źle działa skrypt usuwający reklamę, to jest specjalna skóra IvisionPowerBoard(REKLAMA) czy cos takiego. Jak ją wybierzesz nie będziesz miał skryptu...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

Swoją drogą to jest ciekawe... Napiszcie jakie macie systemy operacyjne ^^. W Windzie 95 wogóle się reklama ta po prawej nie uruchamia, to może właśnie w którejś wersji Windy jest problem z tym skryptem... Jeśli i inni będą mieli takie problemy - to zrobię dodatkowe skiny z tą reklamą (a poza tym - mam jeszcze jeden pomysł - inny - na pozbycie się jej, ale do tego potrzebuję pewnej osoby smile.gif - zobaczymy smile.gif ).

Edit: a może to zależy nie od systemu operacyjnego (chyba jednak tak... tongue.gif) tylko od wersji internet explorera? Coś z tym trzeba będzie zrobić...

A na razie - zaczekać aż się strona odświeży zanim zacznie się pisać! smile.gif, jeśli nie pomaga - skorzystać ze skina z reklamą...

Edytowane przez ikar

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dobra. Wszystko działa jak należy i jestem szczęśliwy, bo nie muszę już ścigać się z odświerzeniem, by napisać posta. Mi ta reklama nie przeszkadza, więc jest obojętne co z nią zrobicie. Jak będę miał jeszcze jakiś problem wymagający konsultacji to zgłoszę się tu.

I jak to się mówi "I shall be back!".

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No, szybko wróciłem. Mam mały błędzik do zgłoszenia. Jak kasuje post, to post owszem znika, ale ilość nadanych postów nie zmienia się. Jest to idealny sposób dla nabijaczy postów, których napewno nie zabraknie w przyszłości. Ja mam wiele postów, ale skasowałem tylko, trzy bo popisałem głupoty. Da się coś z tym zrobić?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Spokojnie smile.gif to normalne smile.gif - do tego jest potrzebna specjalna procedura "recount", którą pewnie zrobię już niedługo smile.gif - więc nie ma sensu nabijać smile.gif - po recouncie wszystko się wyrówna smile.gif więc się nie pytać później - gdzie się podziały moje posty z licznika? ^^

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

a ja mam nastepujacego wkurzajacego problema: pomimo tego, ze jestem normalnie zalogowany, jak chce wyslac cos na PW komukolwiek to wysakuje mi text, ze nie mam do tego uprawnien... no to sory, ale ja chce se zagrac!! mad.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Sprawdziłem twoje ustawienia i powinno być wszystko w porządku - jeśli w dalszym ciągu coś będzie się działo - daj znać najlepiej na GG - wgłębimy się w to bardziej krzywy.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Kiedy używam opcji "pokaż nowe posty" i wyskakuje mi więcej niż jedna strona wyników, w momencie klikania na kolejną stronę wyrzuca mnie na coś takiego...

The page cannot be found

It may no longer exist.

It may have moved to another web address.

It may be a restricted area.

a potem na Lycos

Jak ja mam obejrzeć nowe posty, co?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Heh, zgadza się... i dopóki będziemy na serwerze lycosa - ten błąd raczej będzie... Tak samo przy wyszukiwaniu wszystkich postów danego użytkownika i przy szukaniu, które wyszukuje więcej niż jedną stronę wyników... - wtedy próba przejścia na inną stronę skutkuje właśnie takim komunikatem... sad.gif.

Ys - ciężko coś poradzić... po prostu manualnie musisz przejrzeć wszystkie fora i tematy - patrząc na datę ostatniego posta... jeśli była dawniej, niż ty byłaś - to już spoko - a reszta - i tak jest do przeczytania - o ile cię temat ciekawi...

Heh...

Na razie czekam na maila od admina serwera, o którym wspominałem - może coś się urodzi...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A ja dzisiaj z rana miałem problema:

Login *****

Passwd *****

i wszystko gra teleportowanie w trakcie zalogowany jako grisha

i fajnie ale za chwile tj. po teleportowaniu oczko.gif

chce dopisac posta a tu chlip.gif

nie moge...

i z góry tam gdie jest napisane zalogowany jako wyskoczył napis zaloguj sie...

czy cos takiego...

no to ja z uporem maniaka jeszcze raz i jeszcze raz...

i tak w kółko

po 12 próbach zaskoczył....

zadam więc krótkie pytanie:

WHY

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Grisha

BO TAK! boese063.gif

Podczas logowania zaznacz opcje "Zapamietaj mnie" czy jakos tak (nie pamietam dokladnie bo wlasnie tego uzywam i ekranu logowania to juz dawno nie widzialem oczko.gif )

Jak to nie pomoze to upewnij sie, ze Twoja przegladarka ma wlaczana obsluge ciasteczek (cookies oczko.gif )

Jak nie pomoze to nie wiem...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hmm - jeszcze mi się nie zdarzyło mieć takie problemy na IPB... Na phpBB to nawet normalne dla mnie...

anyway - jak się zalogujesz, to spróbuj zaczekać, aż wyrzuci reklamę, a potem kliknąć "zatrzymaj" na przeglądarce. Albo spróbuj wybrać skina z reklamą (patrz odpowiedni temat, w skrócie: wybierz skin o nazwie, której fragmentem jest: (REKLAMA) ).

Możesz też faktycznie spróbować odkliknąć to: zapamiętaj. Tylko przy wychodzeniu ze strony trzeba pamiętać o tym, żeby się wylogować, a znam ten ból, że można zapomnieć...

(od czasu do czasu i mnie wylogowuje - ale to jest przy zbyt długim okresie nieaktywności, albo przy używaniu przycisku wstecz w pierwszym oknie, w którym otworzone było forum (zdarzyło mi się wylogować "wsteczem" lachen71.gif - od za dużej ilości klikania w niego lachen71.gif), no i dwa razy jednocześnie było zalogowanych dwóch użytkowników z jednego kompa - co jest ewidentnym błędem - bo tak nie powinno być - to coś z generowaniem strony, albo właśnie cookies, ale to się zdarzyło dwa razy w ciągu 9 miesięcy, więc pomijam smile.gif ).

No i myślę, że tego typu kłopoty powinny się skończyć po przeprowadzce na płatny serwer...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz